Beretning til Generalforsamlingen i Espergærde Badminton 2018

 

Jeg kunne på sidste generalforsamling berette om medlemsfremgang i afdelingen i forhold til det foregående år. Og den tendens er fortsat i denne sæson, hvor vi igen er blevet flere medlemmer. Det er på en og samme tid både glædeligt og en udfordring. Glædeligt, fordi det jo vidner om, at folk gerne vil være en del af vores afdeling. Og en udfordring, fordi vi især i de yngste årgange har måttet ty til ventelister. Det er jo selvfølgelig ærgerligt, vi ikke kan tilbyde alle interesserede velkommen med det samme, men de fysiske rammer sætter nu engang en begrænsning. Vi prøver på at få afviklet ventelisterne, og håber så på, at de unge stadig er interesserede, når de så får tilbuddet. Vi har prøvet at løse problemet med at rykke de bedre spillere op i systemet, men status lige nu er, at vi fortsat har 14 på venteliste.

 

En af årsagerne til den stigende interesse blandt de unge er givetvis vores skoleidrætsdag, hvor badminton også er på programmet. Vi har deltaget tre gange nu, hvor vi har stillet med 1-2 trænere og nogle hjælpere. Sidste gang havde Rasmus ansvaret, og på trods af udfordringer med at vi ikke rådede over alle baner, var det alligevel en stor succes, så stor tak til Rasmus og hjælperne. Og skoleidrætsdagen bliver i år afholdt mandag den 25. juni, hvor vi efter planen deltager igen.

 

Vi havde et godt regnskab sidste år, og det resulterede i en opfordring fra Michael Petersen om, at afdelingen skulle investere i en boldmaskine. Michael tog selv kontakt til importøren og fik bestilt maskinen og sat sig grundigt ind i dens finesser. Maskinen bliver brugt af flere hold og er blevet en stor succes. Stor tak til Michael for hans engagement både som træner og hans lyst til at komme med input til, hvad vi skal investere i. Og fra afdelingen skal der også lyde en stor tak til EIFs Venner for en donation på 5.000 kr., som luner godt efter den store udskrivning på 30.000 kr. til boldmaskinen.

 

Michael gjorde også opmærksom på, at vi på U17-19 får lidt af en udfordring næste sæson, hvor hele fem af turneringsspillerne skal på efterskole efter sommerferien og derfor ikke spiller hos os i næste sæson. Det giver udfordringer i den forstand, at turneringsspillerne ikke får nok gode kampe til træning, da springet fra turneringsspillerne til de næstbedste spillere i klubben ganske enkelt er for stort. Og fremmødet til vores seniortræning er heller ikke så konstant. Morten og Michael har derfor holdt møde med både Snekkersten og Helsingør, som har lignende udfordringer. Vi vil derfor prøve på at etablere et træningssamarbejde med Helsingør og Snekkersten for turneringsspillere i alderen ca. 16-23 år, hvor der så trænes på skift i de respektive klubber, så træningen forhåbentlig kan blive intensiveret yderligere. Vi vil gerne have søsat dette tiltag inden sommerferien, og jeg håber og tror på, det kan blive en succes. Men klubberne skal lige blive helt enige om præmisserne.

 

I ungdomsrækkerne har vi haft seks deltagende hold fra U11 til U19 i DGI-turneringerne i den forgangne sæson, med meget blandede placeringer. Nogle har ligget i den tunge ende, mens andre har blandet sig i topstriden. Alt i alt deltager der dog ikke så mange af vores ungdomsspillere ved LM som i de tidligere år. Stor tak og ros til ungdomsformand Morten og alle de engagerede ungdomstrænere

 

På seniorholdet stod der hurtigt klart, at vi ikke havde damespillere til rådighed, og holdet har derfor deltaget i rækken 4 herrer, hvor holdet sluttede som nr. 2 og tager til LM i maj. Træningen har Michael og Rasmus stået for og gjort det godt trods et noget svingende fremmøde. Og så håber vi på, at der med det førnævnte klubsamarbejde kommer endnu flere engagerede spillere til træning i den kommende sæson. Johnny har fungeret som holdleder hele sæsonen og tager også med til LM, og tak til Johnny for indsatsen.

 

Vi har nu afholdt natminton et par gange med stor succes. I starten af maj afholder vi det igen, men denne gang lejer vi UV-udstyr, selvlysende tape med mere hos DGI. Så bliver lyset i hallen ellers slukket, så kun UV-lamperne giver lys. Det skal nok blive spændende at prøve for de unge, hvor der sidste år var omkring 40 deltagere i forskellige aldersklasser. Rasmus og Morten står for planlægningen, og jeg ønsker dem held og lykke med arrangementet.

 

I motionistafdelingen har vi haft 3 hold tilmeldt holdturneringen. Det bedste hold har spillet i 4+4 i mesterrækken, og det har, ligesom sidste sæson, været lidt af en udfordring, da det til tider har været svært Jørgen at stille hold. Så har vi haft et 4+4-hold i serie 2, som har klaret sig virkelig flot med en andenplads som resultat. Og så havde vi igen et 4+2-hold i serie 3, hvor sæsonen er forløbet godt med en placering midt i rækken. Tak til vores holdledere Jørgen, Marianne og Svend for deres indsats. Medlemstallet i motionistafdelingen er gået lidt frem, og især er det glædeligt, at der nu synes at være en god, harmonisk trup på motionist 3, som Gunvor har styret godt i flere år nu – tak for det.

 

Baneudlejningen har ligget ret stabilt i de seneste sæsoner. Fortsat problemer indimellem med aflåst haldør og mangelfuld rengøring i Grydemosehallen. Det er blevet lidt nemmere at udleje baner i Grydemosehallen, efter at vi satte prisen ned. I Espergærdehallen er det meste fortsat lejet ud, med undtagelse af de sene tider. Marianne administrerer fortsat banerne med lejlighedsvis hjælp fra vores webmaster Peter, som også opdaterer og vedligeholder vores hjemmeside. Tak til jer begge for indsatsen.

 

I løbet af 2018 åbner den nye idrætsby på gymnasiets grund. Vi håber meget på, at kommunen bestemmer sig for at bevare Espergærdehallen efter idrætsbyens åbning, da vi har mange timer i hallen, og gerne vil have flere dér. Desuden har kommunen lagt op til, at vi skal bruge den gamle gymnasiehal sammen med håndbold, og der mener vi så afgjort, at Espergærdehallen har bedre faciliteter til badminton end den gamle gymnasiehal. På nuværende tidspunkt er intet dog afgjort, og vi imødeser den videre udvikling i sagen med spænding, men vi vil godt understrege, at vi er store tilhængere af, at Espergærdehallen bevares.

 

Den 21. og 22. april er det så tid til klubmesterskaberne, hvor vi efterhånden traditionen tro har Morten, Johnny, Jørgen og Marianne som planlæggere. Ligesom sidste år er det så meningen, at der bliver en fest lørdag aften for spillere over 16 år. Jeg håber, at mange medlemmer har lyst til at deltage både til klubmesterskaberne og i festen.

 

Til sidst mangler jeg at takke vores kasserer, Jørn, som løbende har styr på vores finanser, og han vil om lidt fremlægge regnskabet. Og til sidst tak til alle, der bakker op om klubben, det gælder vores sponsorer, DRACHMANN Advokater og DFDS, trænere, holdledere og forældre – uden jeres indsats ville det ikke gå.

 

Tak for ordet.